Hur man gå ner i vikt snabtt på ett naturligt sätt (22 huskurer)

Gå Ner i Vikt Snabtt

Lär dig hur man går ner i vikt på ett naturligt sätt. Mycket bra för den som vill förlora några kilo eller ändra hela sitt liv…

Innan du fortsätter bör du ha en enkel förståelse för processen din kropp genomgår när den förlorar vikt. Fett (tillsamans med protein och kolhydrater) är kort och gott lagrad energi. Kalorier är enheten som används för att mäta den potentiella energin i dessa fetter, kolhydrater och proteiner. Din kropp kommer att konvertera fett till användbar energi genom ett serie av kemiska processer, och all extra energi (kalorier) som du inte behöver lagras undan. För att gå ner i vikt måste BMI du förbruka mer energi än du får du i dig. När du använder mer energi är du får i dig kommer kroppen att utnyttja lagrat fett för att omvandla detta till energi, vilket gör att fettcellerna krymper. De försvinner inte; de bara ändrar form, som vatten till ånga. Medan detta är basprocessen behöver du även ta hänsyn till genetiska och miljöfaktorer. Hur väl ovanstående process fungerar varierar från person till person.

Gå ner i vikt på ett naturligt sätt

1. Kanelte

Blodsocker påverkar din vikt direkt eftersom det påverkar hur hungrig och hur energisk du är (om du har energi är det mycket mer troligt att du motionerar!)
Om ditt blodsocker är balanserat är det mindre troligt att du kommer att ha en oproportionerligt stor aptit, och din kropp kommer att vara mer benägen att använda fett (energi) snarare än lagra det.

Medan debatten avseende dess effektivitet fortsätter, dyker fler och fler studier upp som visar att kanel kan hjälpa till att hantera blodsockernivåer, så varför inte koka ett kryddigt kanelte?

Du behöver…

 • 1 tesked malen kanel
 • 1 kanelstång
 • 240 ml färskt vatten

Beskrivning

Stoppa kanelen i en mugg och täck med 240 ml kokande vatten. Låt dra 15 minuter innan det silas. Drick 1-2 gånger per dag.

2. Grönt te & ingefära

Grönt te har länge debatterats som en hjälp för viktminskning, och mer forskning behövs för att bekräfta eller ej hur bra det fungerar. Medan vissa studier inte har fått fram någonting, har andra identifierat tre huvudkomponenter i grönt te som kan hjälpa till med viktkontroll – koffein, katekiner, och teanin. Koffein ger bara en extra skjuts till ditt system, och snabbar upp ett antal processer i kroppen, inklusive metabolismen kopplad till vikten (tekniskt sett refererar metabolism till alla biologiska processer som en levande organism behöver för att upprätthålla livet).

Katekiner anses vara antioxiderande flavonoider, och är bättre i grönt te snarare än svart te beroende på skillnaden i bearbetning (svart te fermenteras). Medan själva mekanismen fortfarande behöver bestämmas har in vitro och in vivo-undersökningar visat att katekiner hjälper till att minska absorptionen av lipider (fetter) via tarmarna. Teanin är en aminosyra i grönt te som kan främja utsöndring av dopaminer, kemikalien som gör dig “glad” och avslappnad. Om du tenderer att äta på grund av stress kan detta vara hjälpsamt. Det motverkar även koffeinet så att du inte blir fullständigt skakis. Ingefärsshot som läggs till grönt te hjälper till att förbättra matsmältningen och ger lite smak – inget socker eller mjölk i det här teet!

Du behöver…

 • 1-1.5 cm a färsk ingefära, skalad och finhackad ELLER ½ tesked malen ingefära
 • 1 tesked grönt te
 • 240 ml färkt vatten
 • Rå, organisk honung (valfritt)

Beskrivning

Lägg grönt te och ingefära i en sil eller sikt och tack med 240 ml kokande vatten. Om man låter grönt te dra för länge kan det ge en bitter smak, så låt det inte dra mer än 3-4 minuter. Du kan röra i lite rå honung om du verkligen behöver söta det, men undvik mjölk eller socker för allt i världen. Drick 1-2 koppar om dagen på en tom mage.

3. Rosenbladsvatten

Fördelarna med rosenbladsvatten är stödda mer av anekdotiska belägg snarare än någonting, med det är ingen anledning till att avfärda denna milda men ändå uppfriskande dryck. Rosenblad fungerar som mild diuretika. Diuretika uppmuntrar dina njurar till att fälla ut mer natrium (salt) i din urin. Detta extra salt drar i sin tur vatten från ditt blod, vilket minskar mängden vatten i ditt blodomlopp. Detta är inte “permanent” viktminskning – bara vikt av vatten – men agerandet uppmuntrar dig till att dricka mer och hålla ditt system renspolat och hydrerat. Att hålla vätskebalansen kan, tro det eller ej, vara enormt behjälpligt för att gå ner i vikt.

Du behöver…

 • En näve färska eller torkade rosenblad
 • Destillerat vatten (ungefär 1-2 koppar)
 • En kastrull med tättslutande lock

Obs: Se till, speciellt om färska rosenblad används, att de inte har blivit behandlade med någon typ av kemikalier (insekticider, pesticider, herbicider, gödning osv.)

Beskrivning

Sätt kastrullen på spisen, lägg i rosenbladen och häll på tillräckligt med destillerat vatten för att helt täcka dem. Om några flyter upp till ytan är det inte hela världen. Täck kastrullen med ett tättslutande lock och sjud tills bladen förlorat det mesta av sin färg, ungefär 15-20 minuter. Sila vätskan i en glasburk och håll den i kylen under upp till 6 dagar. Drick ungefär ½ – 1 kopp varje morgon på en tom mage.

4.   Ginseng

Ginseng är någon av 11 perenna växter med köttiga rötter som tillhör arten Panax. Medan det finns olika typer av ginseng är de två som du bör använda – även de som har genomgått de mest kontrollerade dubbelblinda studierna – amerikansk ginseng (Panax quinquefolius) och asiatisk eller koreansk ginseng (Panax ginseng). Medan den är allmänt känd som en stimulant för att snabba upp en trög metabolism, är den beskrivningen otillräcklig. Ginsengs största egenskap är att den kan hjälpa till att bekämpa trötthet och bygga upp energi liksom mental uppmärksamhet (i en slumpmässig dubbelblind studie från 2010 gavs 290 cancerpatienter vid Mayo Clinic ginseng dagligen och man fann att det bekämpade även den förlamande tröttheten från cellgiftsbehandling). Detta är enormt när det rör sig om att gå ner i vikt – utan energi är det svårt att motionera. Utan motion är det nästan omöjligt att gå ner i vikt – åtminstone på ett hälsosamt sätt. Förutom att bygga upp energin finns det preliminära bevis att den kan hjälpa till att hantera blodsockret, vilket också påverkar energinivåerna liksom aptiten.

Du behöver…

 • 1 tesked hackad amerikansk eller koreansk ginseng
 • 240 ml färskt vatten
 • Rå honung / citron efter smak (valfritt)

Beskrivning

Hacka roten grovt och mät upp 1 tesked per kopp med vatten. Koka upp vattnet och häll det över gingsengen, och låt det dra 5-9 minuter. Sila, lägg i honung eller citron om du vill och drick 1-2 gånger per dag.

5.   Maskros och pepparmynta

Maskros och pepparmintste är en fantastisk dryck som kommer att hjälpa till att hålla din lever hälsosam. Levern är ett otroligt organ. Den är inte bara det enda sättet att verkligen avgifta din kropp, utan den spelar även en central roll i många metaboliska processer – varav många påverkar vikten. Vad gäller fettmetabolismen är levern full av celler som bryter ner fetter och omvandlar dem till användbar energi. Dessa celler är även ansvariga för gallflödet, vilket hjälper till att bryta ner och absorbera fetter. I kolhydratsmetabolismen hjälper levern till att hålla ditt blodsocker stabilt, och därigenom hålla energinivåerna uppe och reglera aptiten. Listan fortsätter, men poängen är att hjälpa din lever hjälper din vikt, då den spelar en avgörande roll i hanteringen av fetter och deras absorption. Maskrosor och pepparmynta hjälper båda din lever. Maskrosor har hepatoprotektiva beståndsdelar, där hepatoprotektiv betyder en förmåga att motverka skada på levern. Pepparmynta och maskrosor stimulerar båda automatiskt produktionen av galla i levern, vilket hjälper till med matsmältning och upptagning av näringsämnen. Blanda dessa två tillsammans och du får ett kraftfullt leverskyddande te!

Du behöver…

 • 1 tesked av torkade maskrosblad
 • 1 tesked torkade blad från pepparmynta
 • 240 ml kokande vatten
 • Citron efter smak (valfritt)

Beskrivning

Häll en kopp kokande vatten över maskrosor och pepparmynta och låt dra 5-10 minuter. Sila, sätt till citron efter smak om du tycker om detta, och drick en kopp två gånger om dagen. Du kan även göra detta med färska maskrosblad/rötter och färsk pepparmynta, använd bara en grov handfull av de färska bladen som mängd. Om du använder färska bör du vara alldeles säker på att det inte funnits några kemikalier som applicerats på dem – detta är speciellt viktigt för maskrosorna. Om du använder maskrosor regelbundet rekommenderar jag att du odlar dem själv.

6.   Smutta på salvia

Vi lever i en hektisk värld, och de flesta av oss är stressade för någonting eller annat dagligen. Saken är att vår kropp klarar inte att hantera kontinuerlig stress, och det kan ha skadlig påverkan på en bred rad av funktioner – inklusive ökning/minskning av vikt. När den är stressed utsöndrar kroppen kortisol, en steroidhormon som är en del av “fly eller kämpa”-reaktionen. Kortisol kan påverka blodsockernivån (och därmed aptiten) och orsakar att energi lättare lagras som fett. Neuropeptid Y är en neurokemikalie som också är kopplad till stress. När den utsöndras orsakar den tillväxt av fettvävnad (energi lagras lätt som fett runt magen) liksom en ökning av aptiten. Ett sätt att bekämpa denna underliggande stress kan vara att äta mer salvia, vilket har en lugnande effekt på både kropp och sinne. Att göra ett lugnande salviate, eller bara lägga det i maten du lagar, är ett sätt att hjälpa till att bekämpa dina stressnivåer.

Du behöver…

 • En handful färsk salvia ELLER 2 teskedar torkad salvia
 • 240 ml kokande vatten
 • Citron efter smak (valfritt)

Beskrivning

Häll kokande vatten över salvia och låt dra 4-5 minuter. Sila, sätt till citron efter smak om du tycker om detta, och drick 1-2 gånger per dag.

7.   Tugga tuggummi

Att tugga tuggummi är ett fantastiskt sätt att lura din hjärna (och din mage) till att tro att den får mer än den gör. Smaken på tuggummit minskar aptiten och begränsar begäret av att knapra på något ohälsosamt, stimulerar även salivflödet, vars enzymer hjälper till att bryta ner stärkelse och fett.

Du behöver…

 • 1 bit naturligt sockerfritt tuggummi

Beskrivning

När du känner behov av att börja tugga på något ska du stoppa in en bit tuggummi i munnen i stället.

8.   Ha en rutin (och hålla sig vid den)

Att ha en rutin är, enligt min mening, en av de tre viktigaste sakerna du kan göra för att gå ner i vikt, tillsammans med motion och diet. Om du inte håller dig till en rutin kommer du inte att se resultat, och du kommer att bli demotiverad. För flera år sedan använde jag en personlig tränare och, efter att ha betalat en rejäl summa pengar, jag kom på att det var rutinen att träffa henne som gjorde den största skillnaden. Det är antagligen den svåraste saken du kommer att göra när du försöker gå ner i vikt, men när väl de där vanorna blir hårdkodade i din hjärna kommer saker och ting bara att bli lättare.

9. Bara lägg till vatten

Att hålla sig hydrerad är en viktig aspekt av att gå ner i vikt som folk ofta avfärdar – du vill inte öka i vikt från vatten och känna dig uppsvälld, eller hur? Antinge det eller så hör du att du bör dricka iskallt vatten för att bränna mer kalorier. Inte precis. Idén att kallt vatten bränner mer kalorier eftersom din kropp försöker “värma upp det” kan till att börja med vara tekniskt korrekt, men effekterna är mycket små (typ 8 kalorier små). I stället behöver du vara hydrerad för att din kropp ska fungera smidigt, och det inkluderar bränna fett. Det spolar dåliga saker genom ditt system, och hjälper till att begränsa aptiten. Och oroa dig inte för vattenvikt – om du bara håller dig hydrerad är det mindre sannolikt att din kropp håller kvar vattnet eftersom den helt enkelt inte behöver det – liknande hur om man äter mer man kan göra viktförlust enklare, i rimliga mängder. Jag borde också säga – KÖP INTE IDÈN MED SPECIALVATTEN! Skaffa dina vitaminer genom din diet eller supplement. De där vattnen är inte bättre för dig – faktum är att vissa är så fulla av smakämnen och vem vet vad att de är i nivå med läsk.

Du behöver…

 • 240 ml färskt vatten

Beskrivning

Drick minst 8 koppar färskt vatten varje dag.

10. Kokosnötsolja (som ersättningsfett)

Under 1970- och 1980-talen trycktes mättade fetter in i rampljuset som huvudanledning till fetma. Kokosnötsolja, vilket är ett mättat fett, slängdes in tillsammans med resten av dem. Det mer hälsosamma alternativet vi skapade? Transfetter. Man kan påstå att det slog tillbaka en liten aning. Kokosnötsolja är dock inte vilket gammalt mättat fett som helst; det innehåller unika fetter som kallas medellånga triglycerider (MCT) som hjälper dig att använda energi (även känt som kalorier) mer effektivt. MCT är faktiskt ett mättat fett, men det är inte samma som många av de andra mättade fetterna vi hört talas om – de fetterna är långkedjiga triglycerider. Varför spelar längden en roll? Dess kemiska konstruktion är vad som bestämmer hur din kropp bearbetar det och bryter ner det. MCT bryts inte ner i inälvorna, och lagras därför inte omedelbart som fett. I stället absorberas det intakt och sänds direkt till levern, där det används som energi. Att sitta och äta kokosnötsolja kommer inte att få dig att gå ner i vikt, men att använda det som ett ersättningsfett kan vara ett bra val. Förutom detta så är vanligt kokosnötsolja en otrolig aptitundertryckare (det är nästan skrämmande faktiskt). Lägg till detta att det kan öka energinivåerna och det är mer troligt att du kommer att ge dig ut, röra på dig och motionera.

Vad beträffar studier kommer här några som jag nämnde i boken Everyday Roots. 2002 slog Journal of Nutrition fast att det kan hjälpa till med viktminskning när det används i stället för långkedjiga triglycerider. Det visade sig även starkt begränsa aptiten och det tycktes öka förbränningen av kalorier. 2003 fann Obesity Research att det kan hjälpa till att bränna kalorier, troligen på grund av det faktum att det ökade energin. 2010 fann International Journal of Food Sciences and Nutrition även att det kunde hjälpa till att öka ämnesomsättningen och minska aptiten.

Du behöver…

 • 2 teskedar av god rå kallpressad kokosnötolja

Beskrivning

Ta 1 matsked kokosnötolja två gånger om dagen. Du kan ta det före, under eller efter en måltid. Om du tenderar till att kämpa med proportionerna föreslår jag att du tar det före du äter, eller om dessert är din demon så tar du det direkt efter middagen. Vad gäller ersättning så har jag använt det i stället för olivolja och älskar det.

11. Vanlig yoghurt och honung

De här är en häftig frukost / snack. Det är en av de där “Jag skulle aldrig kunna gissa att detta är bra för mig!”-typerna av mat. Probiotika i yoghurt gör underverk för matsmältningssystemet och bibehåller en hälsosam balans av magflora som optimerar matsmältning och nedbrytning av vissa substanser (såsom fett). När ditt matsmältningssystem fungerar smidigt bearbetar din kropp saker bättre och det är inte så troligt att vikt adderas. Honungen är bara lite adderad (hälsosam) sötma för att tillfredställa eventuella begär du kan komma att ha. De fina med detta är att du verkligen inte känner att du saknar någon smak eller utfyllnad när du äter den. För optimal häftig viktreduktion pröva med lågfettsyoghurt.

Obs: En gång i tiden började vissa stora företag att lägga till så mycket socker till sin yoghurt att mängderna översteg de som fanns i sockriga frukostflingor, som Lucky Charms. Folk slukade dem och undrade hur det kunde komma sig att det kunde smaka så bra och vara bra för dig, när i realiteten bilden av och hälsosamheten hos yoghurt helt enkelt missbrukades. Läs näringsetiketten först.

Du behöver…

 • ½ – 1 kopp vanlig (inte vanilj) yoghurt
 • 1 matsked organisk rå honung, eller efter smak

Beskrivning

Ät det här som en snack eller frukost, lägg till lite honung för smaken. Känn dig fri att lägga till färsk frukt eller till och med havregryn för lite variation.

12. Få tillräckligt med sömn

Vår kropp är en sammanhängande enhet, ett komplext system, inte bara enskilda delar. Allt måste fungera harmoniskt för att saker ska vara balanserade ock korrekta – som din vikt. Studier har visat att bara en liten aning sömnbrist under en kort tidsrymd på 4 dagar resulterar i ökat insulinmotstånd, och i princip åldrar ämnesomsättningen 10-20 år under den tidsrymden. Fettcellernas känslighet mot insulin sjönk med 30% till nivåer som normalt ses hos personer som lider av fetma eller är diabetiker. Genom att få rätt mängd sömn gör du mer än bara vilar din kropp – du ser till att alla system fungerar, och att du har den bästa möjliga chansen att lyckas med att gå ner i vikt.

13. Svartpeppar och citronjuice

Detta kryddiga lilla hopkok innehåller svrtpeppar och citronjuice för att skapa en dryck som kan hjälpa dig att hålla dig i framkanten av din viktminskningskamp. Svartpeppar innehåller en naturligt förekommande kemisk förening som kallas piperin, vilket är ansvarigt för att ge det dess skarpa smak. Flera nya studier har visat att piperin kan störa generna som styr skapandet av fettceller, liksom minska fettnivåer i blodflödet och förbättra absorberingen av näringsämnen från vår mat. Citronjuice kan hjälpa till med matsmältningen och hjälpa mag-tarmkanalen när det rör sig om att bryta ner mat.

Du behöver…

 • Flera gnuttor färskmalen svartpeppar
 • Juicen från en halv citron
 • Färskt vatten

Beskrivning

Blanda citronjuice med vatten och strö i svartpeppar (ungefär 3-4 vridningar på pepparkvarnen). Drick en gång om dagen efter en måltid.

14. Juice från flaskkurbits

Flaskkurbits är en ålderdomlig frukt med hårt skal som anekdotiska bevis påstår kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Personer som tror blint på det finner att beroende på dess höga fiberinnehåll skapar det en känsla av uppfyllnad och begränsar aptiten. Den har även ett stort vatteninnehåll (alltid bra) och har ett antal mycker bra näringsämnen. Om du beslutar dig för att dricka juice från flaskkurbits på flaska, ska du inte göra det så att du “svälter” dig själv (se nedan). Din kropp behöver all (god) mat och näringsämnen den behöver för att bibehålla en balanserad diet, dock är det ett mycket bra sätt att hjälpa till att motstå begär och möjliga snackvågor!

Du behöver…

 • 1 kopp av flaskkurbitsjuice på flaska, kyld
 • Lite citronjuice

Beskrivning

När du känner behovet av snacks ska du dricka ett glas kall flaskkurbitsjuice med ett stänk citronjuice adderat.

15. Ät mer (och kom på varför du äter i första läget)

Berövande fungerar aldrig. Det är en smärtsam kamp som nästan alltid kommer att resultera i misslyckande. I stället för att svälta din kropp på näringsämnen som den behöver för att hålla sig hälsosam, ska du äta “mer” bra saker. Bryt ner dina måltider till 5 eller 6 mindre per dag för att minska snackandet (vilket är när en stor del av viktökningen sker för de flesta personer) och för att motverka att din kropp lagrar mer fett – vilket den gör när den känner sig “svulten”. Fråga även dig själv varför du äter i första läget – vi äter ofta på grund av vi är uttråkade, nervösa eller stressade. Vänta tills du känner knorrande och låt din mage tala om när den behöver äta.

16. Äppelsnacks

Ett äpple om dagen håller vikten borta! Även om den inte flödar över med näringsämnen som andra frukter eller grönsaker har äpplen fortfarande ett antal fördelar som kan bidra till viktminskning. För det första är de fulla av fibrer, vilket hjälper till att begränsa aptiten, så ät ett när du känner behov av att snacka på någon mindre önskvärd mat. För det andra kan de hjälpa till att reglera blodsockernivåerna, och därigenom hjälpa till att reglera din aptit och energinivåer. För det tredje kan pektinet i äpplen sänka kolesterol, och fungera som ett annat sätt att hjälpa till att reglera blodsockret, genom att sakta ner absorptionen av kolhydrater. Slutligen är äpplen naturlig lågsaltmat, vilket kan hjälpa till att motverka kvarhållande av överskottsvatten och vattenvikt.

Du behöver…

 • 1-2 färska äpplen

Beskrivning

Tvätta och skiva ett äpple, och ät ett till två per dag. Låt skalet vara kvar, eftersom detta innehåller en god mängd med fibrer.

17. Lägg i mer sparris

Var uppmärksam på säsongsfrukt och grönsaker, och kasta dig över sparrisen när den kommer. Sparris är full av näringsämnen och innehåller, som äpplen, en mängd fibrer för att hjälpa till att begränsa aptiten. Det innehåller även en mängd vitaminer som arbetar tillsammans för att metabolisera blodglykos, och reglerar därför blodsockret. Om du upptäcker att du känner dig pösig och uppsvullen är sparris ett milt diuretikum som kan hjälpa till att minska uppsvullnaden och få dig att känna dig bättre. Försök att äta ångkokt sparris vid sidan om din favoriträtt – denna grönsak behöver inte mycket för att den ska smaka bra.

Du behöver…

 • En bunt sparris
 • Lite vatten

Beskrivning

Tvätta sparrisen och skala lätt stammarna om de är tjocka. Placera en gryta med 2-3 cm vatten och täck med ett tättslutande lock. Sätt värmen på mellanhög och ångkoka under 3 minuter, eller tills sparrisen är kokt och lätt kan spetsas på en gaffel.

18. Lägg ner din gaffel eller sked mellan tuggorna

Din hjärna släpar efter din mage med ungerfär 20 minuter, vilket betyder att den inte är den bästa att lita på när det gäller att få reda på när du är mätt. Försök att undvika att äta för mycket, och därigenom konsumera extra onödiga kalorier, sakta ner ditt ätande genom att lägga ner gaffel eller sked mellan tuggorna. Du kan känna dig lite löjlig till att börja med, men det kan verkligen hjälpa när det rör sig om att hantera din vikt.

19. Snacka på lin

Linfrö är känt för att ha hjälpt till med matsmälningsproblem under århundraden, och dett fungerar väl tillsammans med viktminskning. Linfrö är höga på fiber, liksom växtslem, vilket hjälper till att sänka kolesterolet. Det har även visat sig minska blodsockernivåerna. Med en så hög grad av fibrer agerar linfrö som ett naturligt milt sätt att reglera tarmtömning och att hjälpa till att gynna hälsosamma magbakterier, vilka båda fungerar bra för att hjälpa dig att hantera din vikt. Det är viktigt att äta linfrö malet, eftersom det tenderar att passera genom mag-tarmkanalen osmält om det äts helt, vilket gör att du inte kan dra nytta av dess näringsrika fördelar.

Du behöver…

 • 1 matsked malda linfrön

Beskrivning

Ät en matsked malda linfrön en gång om dagen – att sprida ut det över flingor eller gröt är min personliga preferens.

20. Mariatistel

Mariatistel innehåller aktiva flavonoidföreningar som kollektivt kallas för simirilyn. Simalrilyn hjälper till att skydda levern vilket är ett vitalt organ när det rör sig om viktkontroll och uppmuntran till viktminskning. När din lever står och stampar och är trög kan viktminskning saktas ner med upp till 30%*. Simarilyn från mariatisteln kan hjälpa till att återställa detta. Det finns flera sätt att inmundiga mariatistel, dock rekommenderar jag kapselform (se till att källan är pålitlig) eller som ett tinktur, eftersom mariatistel inte förlänar sina fördelar när den blötläggs i vatten (såsom när den görs till te).

Du kommer att behöva…

 • Mariatistelkapslar eller tinktur

Beskrivning

Följ förpackningens användningsbeskrivning för dosering.

21. Var så god och ät den där chokladen

Kommer du ihåg att berövande knappast fungerar? När du får ett begär efter en sötsak, vänd dig till mörk choklad. Den kommer att hjälpa till att begränsa ditt begär beroende på dess flavonoider som sänker insulinmotståndet. De hälsosamma fetterna i mörk choklad kan även sakta ner absorptionen av socker i ditt blodflöde, och motverka “insulinspikar”. Studier har visat att äta något kan hjälpa till att få stopp på socker, salt och fettbegär. Dock måste chokladen vara 70% kakao, annars är det för mycket mjölk eller socker adderat för att den ska vara hjälpsam.

Du kommer att behöva…

 • 70% mörk choklad

Beskrivning

Omedelbart efter en måltid ska du äta en bit mörk choklad ungefär lika stor som din tumme för att dra nytta av dess fördelar.

22. Följ kryp… bönor

Bönor, bönor, den magiska frukten, ju mer du äter desto mer… går du ner i vikt? Tydligen, eftersom proteinerna i krypbönor kan ta ett tag att smälta, och därför minskar aptiten och hjälper till med viktminskningshanteringen. Fibrerna i krypbönor kan även hjälpa till att sänka kolesterolen.

Du kommer att behöva…

 • 1 kopp torkade krypbönor
 • 3 koppar vatten

Beskrivning

Förbered krypbönorna genom att hälla i 3 koppar färskt vatten i en kastrull för varje kopp torkade bönor, så att vätskenivån är ungefär 2.5 – 5 cm över bönorna. Koka upp vattnet och sänk värmen så att det sjuder och lägg på ett lock på kant. Skumma av eventuellt skum som bildas, och sjud under 1 till 1 ½ timmar tills de mjuknar. Använd till sallad eller njut som en egen rätt.

När du försöker komma på hur du ska kunna gå ner i vikt bör du veta att det verkligen inte finns någon magisk sak som fungerar för alla. Ja, diet och motion är vitala, men folk är olika, kropparna är olika och du måste ta hänsyn till saker som genetik, hälsotillstånd, kön och ålder. Du kan blänga på din medarbetare som slukar donuts på jobbet medan du petar i en salad och undrar hur de lyckas hålla sig i så god form när de äter vad de vill – men låt inte detta deprimera dig. Resan är olika för alla, men det finns alltid ett sätt av avsluta den. Och när du tvekar ska du förenkla situationen – ät god mat, få ordentlig motion. Vi har gjort ätande och bantning till en vetenskap som dyker ner i sådana jättesmå saker att vi känner att vi inte är kapabla att äta rätt eller banta utan professionell hjälp. Under förutsättning att du inte har någon åkomma som komplicerar läget, så kan du nå dina mål på egen hand! Det kan komma att vara svårt, men det är då som de här sakerna kan sträcka ut en hjälpande hand.

-Vikt är inte hela världen. Muskler väger mer än fett, och att vara i god kondition och hälsosam är viktigare än att vara oerhört “smal”. Hälsa passar bra för dig, så glöm inte bort det!

– Underskatta aldrig stress som en orsak till viktökning. Kroppen kan inte utföra någon funktion, inklusive att bränna fett för energi, optimalt när den är stressed.

– Det finns ingen supermat. Lita inte på en sak för att hjälpa dig att banta – se alltid till att ha en balanserad diet.

– Ät inte innan sänggående. Din metabolism står på bromsen när du somnar, så att äta på natten gör att viktökning blir svår att undvika.

– Få en kompis att sätta upp mål som ni båda strävar mot. När du förlorar viljan eller motivationen kan en vän vara allt som finns mellan att lyckas eller ett bakslag.

– I linje med det första rådet – hantera din vikt så att du är hälsosam, och i slutänden, lycklig. Strunta i bilder på perfekta figurer. Glöm de löjliga sakerna samhället bombarderar dig med, som talar om hur du borde se ut. Att säga att det är lättare sagt än gjort är århundradets underdrift, men försök att hålla det I åtanke. När du är hälsosam, och lycklig, skiner du inifrån.

 

23 thoughts on “Hur man gå ner i vikt snabtt på ett naturligt sätt (22 huskurer)”

 1. I en ny studie sätter Stanford University forskare mer än 600 överviktiga vuxna på antingen en hälsosam låg fetthalt eller låg-carb diet. Det visar sig att deltagarna hade samma nivåer av viktminskningssucces på varje plan. Forskare letade efter ledtrådar (som insulinnivåer och genmönster) för att se om det finns några faktorer som kan göra någon mer framgångsrik på endera kosten, men efter att ha kammade igenom data kunde de inte göra några anslutningar. Eftersom det kan ta år innan forskare upptäcker individuella drag som kan leda till mer framgång på en plan jämfört med en annan, för närvarande kan vi lära oss mycket – och förlora mycket! – genom att erkänna de dietingråd som alla experter är överens om.

 2. Mycket bra information om hur man går ner i vikt. Mycket bra information om viktminskning. Jag har försökt att leta efter en bra webbplats för att hjälpa mig på hur man går ner i vikt, nu har jag en bra bra.

 3. Att gå ner i vikt handlar om att övervaka och hantera intag och utgifter för kalorier. Olika dieter pratar om motion på olika sätt, men våra experter är överens om att fysisk aktivitet är en viktig komponent i wellness. Om ett viktminskningsprogram lämnar det, är det en röd flagga.

 4. Min viktcykel under det senaste året såg en gradvis minskning till ca 20 kg under 9 månader, en krypa tillbaka över semesterperioden med 8 kg. Ser fram emot en passformad 2017, jag blev drabbad av ett allvarligt fall av vertigo. Nu jobbar jag bara med att få balans tillbaka i mitt liv. Bara den gammaldagsa ställningen upp balanserar inte arbetslivet balans sak. Den oväntade oönskade alltid en utmaning mentalt också, så jag antar också en del av den mentala balansutmaningen också. Försöker komma ihåg det oväntade skönheten genom att det ger mig utrymme och möjlighet att göra förändringar, positiv förändring.

 5. Jag har typ 2-diabetes och har blivit tillsagd att hålla min karbomängd under 60 per dag. Jag skulle gärna göra vegan men det är svårt att äta korn och stärkelser för att tillfredsställa mig och hålla mitt blodsocker lågt. Tänker du det alls i din blogg? Tack

 6. Jag hade inga kramar i mitt liv, men skuggan av all eller ingenting trodde hade varit ett decennium eller så sedan min 15 år. Jag väger mig bara så många gånger jag går till gymmet. Max 3 gånger i veckan men ibland bara 1. Ive förlorade 24 pund i 8 veckor som är genomsnittlig .. men tro det faktum som medförde mest framgång är att skära i mer än hälften och hänga med par / vänner som inte bryr sig om hälsa eller träning . Det hjälpte mest. Jag började vända mer till människor med andra mer fördelaktiga vanor som återvinning, inte att dricka öl mm mycket, förbereda sina egna måltider för arbete etc.
  Gick bra verkligen. Nu är det min fru som det förlorar utan ansträngning.

 7. Det finns många regler och tips för viktminskning, men låt oss inte glömma de mest värdefulla som faktiskt hjälper dig att gå ner i vikt.

  För att undvika att försöka de otaliga dieter som kommer ut överallt och yo-yo-effekten du får från de flesta av dem, gjorde vi en lista för dig med 10 regler som varje nutritionist föreslår för att gå ner i vikt.

  Det här är mycket enkla regler och de är grunden för din viktminskningsprocess.

  Många av oss glömmer bort dessa sätt och letar efter komplicerade lösningar. Men om du inte följer dessa steg får du inte bra resultat oavsett vilken viktminskning taktik du använder.

 8. Ja, jag vill gå ner i vikt eftersom jag är fet och det är inte bra för mig. Men min mamma var tunn och dog fruktansvärt av Parkinsons med demens. Så jag vill bara känna mig bra och jag är vegan och jag vet inte om min mammas Parkinson har något att göra med att hon äter djurmat. Men bra artikel. Tack.

 9. Min lillasyster bröllop kommer upp, och jag vill se trimmen för evenemanget. Jag visste inte att stress var det största blocket till viktminskning. Jag gillar vad som föreslogs om rutinmässigt att få en god natts sömn och meditera dagligen för att minska stressnivåerna. Jag kommer att lägga denna information till god användning, tack. 12

 10. Jag är 9 månader pp och bfing min son. Jag fick 40 kg med min baby och kunde inte bli av med de envisa punden som fastnade med min kropp, men när jag började dricka “Mummy Magic Weight Loss Tea”, inom tre månader förlorade jag all extravikt.

 11. Jag hatar det här eftersom de flesta är klara nog att förstå att du behöver äta rätt och träna ofta. Några av oss, av någon okänd anledning, har bara inte lyxen att se punden avskalna som andra gör, trots att vi följer allt till brevet, håller en dietdagbok, arbetar konsekvent utan ännu inget tecken på att något är fel medicinsk. Jag var på Jenny Craig i nästan 2 år. Jag behövde förlora ungefär 30 pund. Jag skulle titta på tv från min elliptiska. Jag började 30 minuter om dagen, som förvandlades till 1 timme om dagen, till 2 timmar om dagen .. och ibland 3. Topping det av dagligen med yoga. Jag skulle gå till Jenny Craig för min veckoviktning … till min rädsla förlorar vanligtvis bara ett kvart till kanske en halv pund om det är lyckligt. Oavsett hur mycket jag tränar eller hur lite jag äter .. tyngden hamnar i snigeltakt. Jag förlorade 40 pund men det tog en evighet och mycket arbete. Det har varit ungefär 3 år sedan Jenny Craig. Min elliptiska är helt utsliten men jag har en fitbit, jag tränar och gör yoga regelbundet, simma i min pool men har inte längre råd med Jenny Craig mat. Jag är också 30 pounds tyngre. Jag är 57 år gammal, det har varit min erfarenhet i många år nu. Självkontroll är inte ett problem med mig 99,9% av tiden. Jag slutar till och med en 35 år gammal rökning vana (3-4 pack per dag vana) kall kalkon och tittade aldrig tillbaka. Jag önskar säkert att äta hälsosamt och träna dagligen var tillräckligt för att hålla min vikt i kontroll, tyvärr är det inte så enkelt .. i stället är det ett ständigt slag.

 12. Människor som vet hur man förlorar 20 pund i 2 veckor eller en liknande kort tidsperiod vet att fetter inte är så onda som de ibland är porträtterade för att vara. Nyare bevis pekar mot det faktum att socker, inte fett, kan vara till stor del ansvarig för fetma, övervikt och sjukdom. Forskare upptäcker fortfarande exakt hur det fungerar, men många tror att att äta för mycket socker kan förändra ditt metaboliska tillstånd, vilket gör att du blir ännu hungrigare och längtar efter fler socker än att få dig att känna dig full. Medan normalt fungerar insulin för att reglera mängden blodsocker i kroppen, när du äter för mycket socker och kolhydrater betyder det att insulin blir mindre effektivt. Som ett resultat lagras mer fett i kroppen. (4)

  Tvärtom hjälper fetter och proteiner oss att känna sig fylligare, längre. Eftersom proteiner och fetter tar längre tid att smälta, suger inte sockernivåerna lika högt efter en måltid. Det betyder inte heller sockerkrasch. Beroende på beroende på socker eller socker och stärkelse begär du att du förmodligen inkluderar för många söta livsmedel och enkla kolhydrater i din kost. Om du är inriktad på att upptäcka hur man förlorar 20 pounds i en månad eller så, äta hälsosamma fetter och proteiner. Därefter eliminera socker och raffinerad kolhydrater som vitt bröd, ris, pasta och crackers. Om du verkligen gillar kolhydrater, välj heltvete alternativ. Vad är några friska fettkällor? Avokado, nötter, olivolja och mejeriprodukter är alla bra alternativ. Fisk är också en stor källa till fettsyror och proteiner.

 13. Ta inte med kalori snacks och godis i huset, du kommer alltid att behöva slåss frestelsen. För det första är ständigt kämpande tröttsamt. För det andra kommer du så småningom att ge in. För det tredje kommer du att känna dig skyldig efteråt och kanske eller inte sluta binging eller ge upp din viktminskning insatser alla tillsammans. Så låt dig gå ner i vikt enkelt på dig själv. Skäm bort dina favoritbitar hemifrån, till exempel under en måltid ute med vänner, din lokala kafé eller glassbar.

 14. Sättet att gå ner i vikt kan se så muddled ibland! Tanken med att lägga motion till dietförändringar verkar som ett smart drag och ett sätt att få det att gå snabbare. Jag älskar din lista med kalorimat! Kommer definitivt att ta några idéer därifrån.

 15. Även om du förlorar 20 pund om 2 veckor är verkligen ohälsosam, fann jag informationen användbar eftersom vi alla går in i de tiderna när vi måste smala ner snabbt! Tack för att du verkligen lägger ut det i enkla, enkla steg att följa.

  Jag tror att du kanske vill lägga till en annan artikel eller en bit till den här som rör hur du ska ta hand om din hud så det springer tillbaka också. Att förlora så mycket snabbt ger vanligtvis inte huden tid att studsa effektivt.

 16. Hmmmm .. Det här är bra men frågan är att det skulle fungera för mig? Jag har gjort mycket viktminskningsprogram och inte mycket resultat. Jag känner mig extra vikt har blivit min andra hälft och det finns ingen separation från den. Tja, jag skulle kunna prova det här förra gången. Tack för att du delar.

 17. Jag fann det här till hjälp. Jag har försökt keto diet innan, men det här inlägget verkar snitt över alla områden, inte bara kost. Men jag har alltid upptagen schema varje dag, kan du föreslå hur jag kan planera för regelbunden motion. Vilken typ av övning. Ditt svar kommer att uppskattas mycket. Tack

 18. Det här är en bra plan om bara en kan hålla fast vid det och vara tålmodig. Jag har tagit många människor på viktminskningsprogram och de har alltid kommit ut med bra resultat. Detta här är ett annat bra tips som man kan följa och fortfarande få ett fantastiskt resultat. Jag delar definitivt detta.

 19. Jag är en 20 årig tjej. Min vikt är 75 kg. Jag övar dagligen, men misslyckas med att minska min vikt. Jag vill ha en tunn figur. Vad kan jag göra för det !! ????

 20. Du kan äta vad du vill och viktminskning. Det handlar om hur mycket du äter av de olika sakerna. Du måste ta reda på hur mycket kalorier du kan äta per dag. När du upptäcker att skära bort 500 kalorier av det och du kommer att gå ner i vikt naturligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *