Gå Ut Och Promenera För Den Enklaste Viktminskningen

  • by

Att promenera ger många hälsofördelar, inklusive naturliga möjligheter för viktminskning. Faktum är att promenera är en av de få aktiviteterna där du kan dubbla effekten eftersom du kan använda det som formell motion liksom att utöka mer steg i din dagliga rutin.

Trots att du troligen har promenerat sedan du var ett barn finns det några nya tekniker som du kan anamma som kommer att hjälpa dig att bränna ännu mer kalorier. Gå igenom de här idéerna för att promenera dig till en smalare person.

Gå ut och promenera för den enklaste viktminskningen

Promenadmotion för viktminskning:

  1. Snabba upp det. Beroende på din vikt kan du bränna ungefär 40 till 60 kalorier för varje kilometer du går. Om du går snabbare kan du bränna mer kalorier på samma avstånd.
  1. Variera takten. Studier har även visat att intervallträning är ett effektivt sätt att bränna mer kalorier. Växla mellan perioder av snabb gång och promenad i en mer moderat takt.
  1. Kontrollera din hållning. För att röra sig effektivt och undvika skador ska du se till att du agerar på rätt sätt. Det är normalt säkrare att ta fler steg snarare än att försöka förlänga stegen. Se till så att dina hälar träffar marken först, och använd dina tår till att trycka dig framåt. Använd dina kärnmuskler för att minska trycket på din rygg,
  1. Använd dina armar. Att svänga med armarna kommer även att öka intensiteten. Om du vill lägga till rekvisita ska du pröva med gåstavar eller handvikter.
  1. Gå baklänges. För en ytterligare utmaning kan du pröva på att gå baklänges i ett säkert område. Att klättra upp för backar är en annan ideal möjlighet.
  1. Gå till stranden. Genom att helt enkelt byta yta kan din motion gå upp ett snäpp. Rörelse över sand eller snö kräver mer energi än att gå på en slät trottoar.
  1. Lyssna på musik, Att spela din favoritmusik kan få din motion att verka kräva mindre möda. Sätt samman en livfull ljudsamling som kommer att motivera dig att röra på dig.
  1. Klä dig komfortabelt. Du kan köpa skor speciellt konstruerade för gång eller bara välja vilket par som helst med låg klack och fast stöd. Att klä sig i skyddande lager kommer även att hjälpa dig att kunna hantera det kalla eller blöta vädret.
  1. Hitta en kompis. Att promenera med andra kan vara roligt. Bjud in familj och vänner eller gå med en lokal vandringsgrupp. Om du har en hund har du en kompanjon som kommer att älska att följa med dig till parken.

Tala med din läkare. Även om att promenera är en säker, skonsam aktivitet bör du kanske tala med din läkare om du har varit stillasittande under ett tag. Din läkare kan hjälpa dig att sätta mål som är realistiska för dig.