Ingefärsshot – 3 Recept – Allt om Ingefära Shots

  • by

3 Ingefärsshot Recept

Ingefärsshot, som är drycker tillverkade av koncentrerade mängder ingefära rot (Zingiber officinale), påstås hjälpa till att avvärja sjukdom och öka ditt immunsystem.

Även om ingefära skott först nyligen har blivit populära inom wellness community, har ingefära elixir använts sedan forntida tider för att behandla en mängd olika sjukdomar (1Trusted Source).

Även om ingefära erbjuder imponerande hälsoegenskaper, kanske du undrar om att ta ingefära skott verkligen är fördelaktigt.

 

 

1. Gurkmeja mandarin ingefärsshot

Det finns en anledning till att gurkmeja kallas indiskt guld – och när det går samman med ingefära är resultatet ett immunsuppörande kraftcenter. Svartpeppar hjälper kroppens förmåga att ta upp gurkmejens nyckelförening, curcumin, så hopp inte över det!

Ingredienser:

2 stora knoppar (100 gram) ingefära
8 små mandariner, juice
3/4 koppvatten
1 tesked gurkmejpasta
Nypa svartpeppar

Receptet:

Skala och hacka sedan ingefära. Lägg till en höghastighetsblandare eller juicepress med mandarinjuice, vatten, gurkmeja och svartpeppar.

Ren tills den är jämn.

2. Citron ingefära shot

Citron och ingefära är en klassisk kombination som fungerar bra som den är, men om du behöver extra sötma för att balansera surheten, lägg till en touch av ren lönnsirap.

Ingredienser:

2 stora knoppar (100 gram) ingefära
3 citroner, juice
Lönnsirap (valfritt), för smak

Receptet:

Skala och hacka sedan ingefära. Lägg till en höghastighetsblandare eller juicepress med citronsaft.
Puré med lönnsirap (om du använder) tills den är jämn.

3. Äpple Cayenne ingefärsshot

Äpple för sötma, lime för tang och cayennepeppar för att subtilt – men effektivt – väcka de smaklökarna.

Ingredienser:

2 medelstora äpplen
2 stora knoppar (100 gram) ingefära
2 limefrukter, juice
2 koppar vatten
Nypa Cayenne Pepper

Receptet:

Kärna, tär sedan grovt äpplen.
Skala och hacka sedan ingefära.
Tillsätt äppleskivorna, ingefära, limesaft, vatten och nypa cayenne i en höghastighetsblandare eller juicepress.
Ren tills inga stora bitar återstår och sil genom en finmaskad sil.

 

Vad är ingefära shots?

Ingefära shots är koncentrerade drycker gjorda med färsk ingefära. Ingredienserna varierar beroende på receptet.

Vissa bilder innehåller bara färsk ingefära shot, medan andra innehåller citronsaft, apelsinjuice, gurkmeja, cayennepeppar och / eller manuka honung.

De är gjorda genom att juicera färsk ingefära rot eller kombinera färsk, riven ingefära med andra juicer, som citron eller apelsin.

Ingefära skott finns tillgängliga på förhand eller görs på beställning i juiceries eller specialiserade hälsokostbutiker.

Du kan också piska dem hemma genom att använda en juicepress, lägga till nygräddad ingefära till citrusjuice eller blanda en knopp med ingefära med andra ingredienser i en kraftfull mixer.

På grund av deras höga koncentration av denna kraftfulla rot kan ingefära skott vara kryddig och obehaglig att dricka. Således är de tillverkade i små mängder och konsumeras vanligtvis i en eller två swigs.

Potentiella hälsofördelar med ingefära shots

Ingefära kan öka din hälsa på många sätt.

Även om robusta bevis stöder dess fördelar är forskningen på själva skotten begränsad.

Eftersom de flesta av följande studier baseras på högdos ingefära tillskott, är det oklart om ingefära skott har samma effekter.

Kraftfulla antiinflammatoriska och antioxidantegenskaper

Ingefära har många potenta antiinflammatoriska föreningar, inklusive en mängd olika antioxidanter, som är ämnen som skyddar din kropp från skador av instabila molekyler som kallas fria radikaler.

Ingefära är till exempel packad med ingefära, paradoler, sesquiterpener, shogaoler och zingeron, som alla har kraftfulla antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper.

Många teströr och djurstudier visar att ingefäraxtrakt minskar inflammation hos de med tillstånd som reumatoid artrit, inflammatorisk tarmsjukdom, astma och vissa cancerformer

Dessutom har andra vanliga ingredienser som finns i ingefära skott, inklusive citron och gurkmeja, starka antiinflammatoriska och antioxidantegenskaper

Kan lugna illamående och matsmältningsproblem

Ingefära är en vanlig naturlig behandling för magproblem, såsom uppblåsthet och matsmältningsbesvär.

Studier visar att komplettering med ingefära kan hjälpa till att öka matrörelsen genom magen, förbättra matsmältningsbesvär, minska uppblåsthet och minska tarmkramp.

Ingefära används också för att behandla illamående och ofta tas av gravida kvinnor som söker ett naturligt och effektivt illamående som är säkert för både dem och deras barn.

Kan gynna immunhälsan

På grund av dess starka antiinflammatoriska och antioxidanta effekter kan ingefära öka immunhälsan.

Även om akut inflammation är en viktig del av normalt immunsvar, kan kronisk inflammation skada ditt immunförsvar, vilket kan öka dina chanser för sjukdom.

Att öka ditt intag av antioxidant-rika livsmedel och drycker som ingefära skott kan bekämpa inflammation och hålla ditt immunförsvar friskt.

Andra fördelar med ingefära

Förutom ovanstående fördelar kan ingefära skott:

  • Få blodsockerkontroll. Flera studier noterar att ingefära tillskott kan minska blodsockernivåerna och förbättra hemoglobin A1c, en markör för långsiktig kontroll av blodsocker.
  • Öka viktminskningen. Ingefära har visat sig väsentligt minska kroppsvikt, minska hunger och öka den termiska effekten av mat, eller kalorierna du förbränner under matsmältningen.
  • Visar egenskaper mot cancer. Forskning indikerar att ingefära kan hjälpa till att skydda mot vissa typer av cancer, inklusive bukspottkörtelcancer, eventuellt på grund av dess antioxidantinnehåll.

Beroende på ytterligare ingredienser, såsom spenat och äpple, kan ingefära skott också ge andra hälsofördelar.

 

7 Mirakulösa fördelar med ingefära shot

Ingefärshistorien går tillbaka till mer än 5000 år när den forntida kinesiska filosofen Confucius upptäckte sina helande krafter och den betraktades som en symbol för rikedom och fruktbarhet av romarna. Vid 1200-talet torkades den och skickades till olika länder för att öka sin hållbarhet.

Det antas att ett kilo ingefära under dessa dagar var lika med priset för ett helt får! Inget säkert är ingefära ett av de mest kraftfulla kryddorna i världen och har varit mycket uppskattat för sina medicinska och terapeutiska egenskaper.

Tillbaka i Indien hittar du ingefära i varje kök och som en del av varje regionalt kök. Från att vara en skarp krydda till en aromatisk garnering och också integrerad i vissa kulturella traditioner, har ingefära roten en mängd olika användningsområden.

Förutom dess kulinariska användning har varje del av denna mångsidiga ört kraftfulla krafter. I Ayurveda har det faktiskt betraktats som det helande krydda som kan förhindra rörelse eller luftsjukdom, förbättra matsmältningen och minska ledvärk.

Den kryddig ingefära shot packar en bra näringsstans och kan också tjäna som en värdefull naturlig medicin.

 

Här är några fantastiska fördelar med ingefära shot och hur man använder den som ett naturligt botemedel mot några av de vanligaste hälsoproblemen.

1. Förbättrar matsmältningen

Ingefära shot innehåller vissa flyktiga oljor som kan hjälpa till att väcka dina smaklökar och få juicerna att flyta. Det renar munnen och stimulerar produktionen av saliv som hjälper matsmältningsprocessen. Att ha en kombination av ingefära shots, salt och lime före eller efter en måltid gör det lättare att smälta maten.

2. Lindrar trängsel och förkylning

Ingefära shot har fantastiska antibakteriella egenskaper. Konsumera ingefära shotmed torkad peppar kan hjälpa till att eliminera slemhinnor och trängsel i lungorna. För att bota förkylning, blanda lika stora mängder ingefärsshot och honung och dricka det varmt minst två till tre gånger om dagen. Att dricka vanlig ingefärsshot kan också hjälpa till att rensa ont i halsen.

3. Smärtstillande

Ingefära färsk juice är känd för sina antiinflammatoriska egenskaper och är känd för att fungera som smärtstillande.

Ett mycket effektivt botemedel mot ryggsmärta är att blanda en sked med ingefärsshot med lite olivolja och massera den över din hud.

Lämna det över natten och du känner dig lättad nästa morgon. Det kan också hjälpa till att bota tandvärk eller pulserande migränhuvudvärk.

För en tandvärk är det bäst att hålla en liten bit ingefära mellan kinden och tanden och låta de naturliga juicerna göra jobbet.

För migrän, dricka två matskedar ingefära shot med honung. Du kan till och med gnugga lite ingefärsshot på magen för att lindra från sinushuvudvärk.

 

4. Kontrollerar högt blodtryck

I sin bok ‘The Healing Herbs’ förklarar den kända hälsoskribenten Michael Castleman att vissa kemiska föreningar i ingefära kan hjälpa till att minska hypertoni eller högt blodtryck. Det förhindrar att blodproppar bildas i dina artärer och blodkärl och kontrollerar därmed blodtrycket.

Enligt Castleman kan de kemiska föreningarna i ingefära också hjälpa till att sänka de totala kolesterolnivåerna i blodet samt lipoproteiner med låg densitet (dåligt kolesterol) som kan orsaka hjärtsjukdomar. Det rekommenderas att ha en matsked färsk ingefärsshot två gånger om dagen, men du måste rådfråga din hälsoekspert innan du gör det.

5. Tar bort dålig andedräkt

Ingefära vatten kan göra underverk för dålig andedräkt också och rädda dig från pinsamma situationer. C-vitaminet i ingefära shot hjälper till att döda bakterierna i munnen som orsakar dålig andedräkt. Blanda en sked med ingefärsshot med lite lime i varmt vatten och gurgla i några minuter.

6. Ett botemedel mot akne

Detta är lätt att förstå eftersom akne är ett inflammatoriskt tillstånd och ingefära är känt och har dess antiinflammatoriska egenskaper. Det är en naturlig och effektiv behandling mot akne och akneärr. Du kan direkt applicera en liten mängd ingefära shott på det drabbade området och lämna den på i 5 minuter. Skölj med kallt vatten och låt det torka.

C-vitaminet i ingefärsshot kan hjälpa till att rensa hudens fläckar. Du kan till och med använda saften för att tillverka ingefära te vilket är bra för att avgifta huden. Brygg ingefära shot med teblad, tillsätt lite honung och citrongräs för att skörda mer skönhetsfördelar och dricka upp.

7. Främjar hårväxt

Att dricka ingefärsshot regelbundet kan ge dig långt och starkt hår. Det kan låta avvisande på grund av deras starka lukt, men att blanda lök och ingefära ahot och applicera den på din hårbotten kan hjälpa håret att bli tjockt och starkt. Se till att du applicerar den på din hårbotten ordentligt och lämna den i 15 minuter till en halvtimme. Tvätta av och torka. Ingefära shot villkor håret och ökar också blodflödet till hårsäckarna.

Dessutom kan den antiseptiska kvaliteten på ingefära hjälpa till att förhindra mjäll. Du kan till och med blanda ingefärsshot med olivolja om du har torrt hår. En annan mycket populär hårmask som du kan göra för att främja hårväxt är genom att blanda 4 teskedar kokosnötsolja, 3 krossade vitlöksklyftor, 6 teskedar kokosmjölk, 2 teskedar honung och 1 tesked ingefära.

Applicera på din hårbotten och skölj efter 30 minuter. Svavelföreningarna i vitlök tillsammans med ingefärsshot hjälper hårväxt.